Snigeln

Snigeln – visdom, tålamod, detaljer, lycka

Snigeln sa:

Vi sniglar är både hatade och älskade. Hatade för att vi äter upp era grönsaker och blommor. Älskade för att ni människor äter upp oss med stor njutning. Att äta eller ätas, det är naturens äldsta lag och något vi alla måste acceptera.

 Det ni människor glömmer, är att vi sniglar bär på stor visdom. Visdom som vi lärt oss genom att använda alla våra sinnen. Sätt dig en stund helt stilla och titta på en snigel, hur den sakta inspekterar allt omkring sig med alla sina sinnen. Snigeln ser, luktar, smakar, lyssnar och känner.

Vi sniglar vill lära er att vägen ibland är viktigare än målet. Det är längs med vägen du utvecklar din visdom. Jag vill lära dig tålamod, för du känner väl till talesättet att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Livet snurrar på fortare och fortare, då behöver vi alla sakta ner på farten och lära oss att njuta av vägen genom livet. 

Jag vill också påminna dig om att då och då fokusera på de små detaljerna och söka lyckan i det lilla som finns framför dig och alla de små tecken som du får. Lycka är inget du kan köpa, det är ett tillstånd och en känsla som du skapar i ditt inre, i ditt hjärta.

Ibland inträffar både små och stora saker i livet som gör att du måste välja en ny väg. Det kan kännas både spännande och glädjefullt men också väldigt osäkert och skapa känslor av rädsla. Tänk då på mitt skal och gör som jag, kryp in i ditt skal och ge dig själv en stund av egen tid då du vårdar ditt inre och lyssnar till ditt hjärta. Där ska du finna mod, styrka och vägledning. Sen kommer du ut igen med renade sinnen och tar dig an världen som vi sniglar gör, använder alla våra sinnen.

Känner du dig stressad, orolig eller vilsen – tänk på mig, snigeln med mitt skyddande skal och min lugna energi ska komma till dig.