UTTERN

UTTERN – GLÄDJE, LEK, HJÄLPSAMHET

Uttern sa:

Människan har allt beundrat oss för vårt lekfulla, retsamma sätt och för vår förmåga att röra sig oss nästan lika obehindrat på land som i vattnet. Det är dock inte alla som gillar oss, för vi kan ju ibland stjäla en eller annan fisk för den stackars fiskaren. Men, det ligger liksom i vår natur att fånga det som är lättast att fånga. Genom vår lekfullhet, listighet och en gnutta tur kan vi ibland  fånga laxen, den fisk som de (gamla) Keltiska Druiderna hyllar som symbol för visdom. Är vi uttrar då visare än laxen?

Vi uttar vill påminna er om att aldrig glömma glädjen! Lek, busa, njut av att ligga på rygg och flyta runt i livets vatten. Skutta, dyk och simma. Tillåt dig att följa med i livets flöde, liksom havet följer månen med sitt ebb och flod. Kämpa inte alltid emot strömmen. Surfa gärna på livets vågor. Känn hur livskraften och kreativiteten flödar genom dig, liksom vågorna sköljer över stranden.

Släpp då och då på alla krav och måsten och gör det du tycker är roligt, bara för din egen skull. Vem vet, du kanske möter någon som lär dig leka på nytt. Många glömde bort förmågan att leka och att bara vara i nuet när dom tog på sig ansvaret att vara vuxen. Men du vet att du måste ta hand om dig själv för att du ska kunna hjälpa andra.

Genom att hjälpa andra kan vi hålla balansen mellan att vara den eviga tonåringen, som använder lek och skoj för att värja sig mot vuxenlivets krav, och att vara den ansvarstagande vuxna som tar på sig för tunga bördor.

Var tacksam för allt som vattnet ger dig. Tacka för glädjen och alla upplevelser naturen ger dig. Vattnet är naturens livsande. Tänk på ditt vatten så att du helgar det. Behöver du mer glädje i livet? Drick vatten, tänk på mig, Uttern, när jag simmar och leker i vattnet och ett leende kommer att sprida sig inom dig. Le och hela världens uttrar kommer att le med dig och hjälpa dig att möta dina utmaningar med glädje och kärlek till livet.

Lyssna till mina ord och du kommer att uppleva en ökning av energi och vitalitet.