NYCKELPIGAN

Nyckelpigan – lycka, önskningar, frihet, kärlek

”Flyg, flyg Maria nyckelpiga

imorgon blir det vackert väder

då får du nya kläder”

Nyckelpigan sa:

Vi nyckelpigor omges av många myter och i de allra flesta fall betyder vi tur och lycka. Vår favoritföda är  skadeinsekter, speciellt bladlöss, och forskarna tror att det är förklaringen till varför vi blev en symbol för lycka. Vi kunde ju rädda en hel skörd genom att äta upp skadeinsekterna.

Traditionellt förknippas vi med Jungfru Maria (på engelska ladybird: Our Lady’s Bird) och symboliserar även fruktsamhet och moderskap.

Trots att vi är så små är vi ett mycket starkt kraftdjur. Vi kommer med ljus, kärlek, andlighet och budskap. Budskapet kan vara ett bud om kärlek och förälskelse, men även ett budskap från dig själv till dig själv. Du kanske behöver älska dig själv lite mer.

Vårat röda skal med svarta prickar skyddar oss och färgen varnar rovdjur från att ta oss. Så bör även du göra, tydligt visa dina fiender att de ska hålla sig på avstånd.

Våra vingar, väl skyddade under vårt skal, låter oss flyga och se vår värld lite från ovan. Det kan ge andra perspektiv på ett problem eller en konflikt. Släpp dina rädslor och lev ditt liv till fullo och lita på, inte bara dig själv utan även på att naturen har en mening med allt som sker.

Öppna ögon och se alla små magiska under som finns runt dig. Ta emot naturens gåva, låt ditt hjärta fyllas av ljus, kärlek och tacksamhet. Lyckan är inget du kan köpa eller få, det är ett tillstånd du skapar inom dig.

Om jag, Nyckelpigan, landar på dig, säg min ramsa, den du kanske sa som barn (det finns flera olika varianter). Låt mig flyga igen och skicka med din önskan och din önskan kommer att gå i uppfyllelse. Kanske något du trodde var förlorat och borta kommer  tillbaka in i ditt liv. Njut av att vara ett kärleksfullt och färgstarkt du.

Öppna ditt hjärta och ditt sinne och lyckan kommer att växa likt vårens blommor inom dig.

Med hjälp av min, Nyckelpigans energi, välsignar vi tillsammans världen med färg och lycka.