Kråkan

KRÅKAN – Andligt stark, kreativ, vaksam

Kråkan har, liksom korpen, ett negativt symbolvärde i Europa och kopplas till otur, död och ondska. Kanske på grund av att de båda räknas som asätande fåglar. 

I Japan symboliserar kråkan familjekärlek.

För Native American däremot, anses kråkan vara en kreativ och kultiverande solfågel. 

En legend berättar om en vit kråka som varnar buffelhjorden varje gång jägarna närmade sig.  Detta ledde till hunger och svält i jägarnas stam. Kråkan fångades så småningom av jägarna och kråkan kastas i elden.  Men den hinner fly innan den brinner upp och endast vissa fjädrar blir svarta och resten grå. Därav dess trista färg på sina fjädrar. När kråken flyger iväg lovar den att aldrig mer varna buffelhjorden när jägarna närmar sig.

Jag mötte Kråkan som sa:

Mitt utseende må vara alldagligt men min energi är oerhört stark och magisk. Den som bär min energi inom sig dras till det övernaturliga och har gåvan att kunna se det osynliga och känna det okända. Jag kan se det förflutna lika klart som jag ser det som sker här och nu och skådar in i framtiden.

Du är nu på väg att manifestera något du arbetat med ett tag. Var vaksam, för inom kort kommer du att få tydliga tecken som kommer att vägleda dig mot målet eller ge dig den kunskap du behöver. Min största styrka är att alltid lära mig nya saker. Inför nya utmaningar är kunskap bästa vapnet.

För att få balans behöver vi alla hälsosam kost, omge oss med glada vänner och avsätta stunder för att blicka inåt i oss själva, kanske meditera en stund ute i naturen.

När du står inför förändringar som har direkt påverkan på dig och ditt liv och känner dig vilsen och obeslutsam, ta då hjälp av min energi.

Du vet väl att legenden om den nordamerikanska kråkan påstår att Kråkan är en sorts Phoenix som reser sig upp ur askan och är symbolen för förnyelse och transformation.

Så nästa gång du hör en Kråka kraxa, känn min styrka och magi inom dig!