Vargen

VARGEN

Vargen är ett av våra mest mytomspunna djur, både älskad och hatad. I det gamla Rom var vargen en symbol för moderskärlek, mod och seger. I stora delar av västvärlden förknippas den med listighet, grymhet, vällust och girighet. Indianerna integrerade den i sin dans för att vägleda andarna i livet efter detta. Inom den samiska tron använder många nåjder vargen som andehjälpare och följeslagare genom de olika världarna. Det finns säkert hundratals sagor om vargar, till exempel Rödluvan, Djungelboken och Bamse. 

Vargen har funnits över hela jorden. Tyvärr är den mer eller mindre utrotad på många håll och som art starkt hotad. 

Jag mötte VARGEN som sa:

Lita till din intuition och känn att du har den med dig redan från födseln. Du har nedärvda kunskaper och instinkter du inte får glömma. Och du ska föra det vidare till kommande generationer genom att utöva dina instinkter, lita till din intuition och visa hur man gör. Bara genom att göra kan du föra det vidare. Du är läraren och hjälper andra att hitta sin väg. Du har förmågan att förvandla kunskap till visdom.

Du kommer att möta utmaningar men din själ är stark. Uthållighet är din hemliga kraft. Genom att ge och ta emot kärlek övervinner du allt.

När du känner dig vilsen, titta upp mot himmelen och yla, högt eller inom dig, och vargens energi ska komma till dig.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *