Hermelinen

Hermelinen är ett litet vessledjur, ca 17-30 cm lång, som finns över held norra halvklotet. I Sverige finns den över allt utom på Gotland. Den har funnits på Gotland men är med största sannolikhet utdöd där.

Hermelinen är ett kvickt rovdjur som gärna tar byten som är större än den själv. Huvudsaklig föda är gnagare så som råttor, möss, sorkar, harar och kaniner. Det förekommer att den äter fåglar, fågelägg, fisk, grodor, insekter och ibland även frukt.

Hermelinen är skygg och snabb men också väldigt nyfiken.

Hermelinen jagades förr på grund av sin vackra vita vinterpäls och den alltid svarta svanstippen, som används som dekoration och kontrast till det vita. Pälsen användes till att smycka kungars kläder och bland annat de mantlar brittiska överhusets ledamöter bär vid ceremoniella tillfällen, som tidigare var kantade med hermelin.

Hermelinen har alltid varit symbol för kunglighet, rikedom, renhet (det sägs att en hermelin hellre dör än smutsar ner sin päls) i många delar av världen anses det bringa tur och lycka att få se en hermelin.

Jag mötte hermelinen som sa:

Mina ledord är glädje, lekfullhet, nyfikenhet och lycka.

Jag må vara liten och svår att se, men jag finn nästan över allt. Det finns många sagor och skrönor om mig och min päls som i alla tider uppskattats av kungligheter.

Tack vara att jag är liten, snabb och dessutom nyfiken så hör och ser jag saker som andra inte ser. Jag tycker om att leka och ha roligt, så ibland kan jag dyka upp på de mest osannolika ställen, men jag är så snabb att du oftast trodde att du såg en skugga eller ett ljusspel.

Jag är mycket noga med att hålla mig ren och sköter min päls minutiöst. Det värsta jag vet är att bli smutsig.

Med min energi fyller du på med livsenergi, glädje och hoppfullhet.

Många gånger bringar jag tur till de som ser mig. Tur i kärlek eller lycka med ett pågående projekt. Släpp alla dina negativa tankar, tänk positivt och din väg ska kantas av glädje och framgång.

Om du inte ser mig, blunda och tänk på min vita rena päls och du ska fyllas av min energi.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *