Tranan

Tranan sa

Vi tranor omges av många myter. I nästan alla kulturer runt om i världen förekommer vi i olika sagor och berättelser. Alla berättelser har en gång börjat med ett korn av sanning och vi tranor bär inte bara ett litet korn av sanning, utan självaste Visdomens Sten. Många tror att med Visdomens Sten kan man skapa guld. Ordet guld kan vara en symbolik för något mycket värdefullt. Visdom och kärlek är det värdefullaste som finns, anser vi tranor.

Vi inspirerande bland annat de grekiska gudarna att skapa det grekiska alfabetet, när gudarna betraktade vår flykt. Även det keltiska alfabetet har sitt ursprung från oss tranor, den gudomliga transäcken gjord av transkinn.

I Asien förknippas vi med siffran tusen. Vi lever i tusen år och i Japan säger man att om man viker tusen tranor av papper (origami) kommer dina önskningar att gå i uppfyllelse.

Vi tranor kommer med tecken på nya tider, ljusa tider och återfödelse. På flera håll i Norden firades förr Tranans återkomst och att ljuset kommit åter.

Efter en mörk vinter eller dystra tider behöver ljus, glädje, hopp, visdom och kärlek. För att bli av med det mörka behöver du befiria dig själv.

Lyssna till din kropp, för i kroppen har själen gömt minnen som ditt medvetande tänkande förträngt och vill glömma. Ibland måste man riva upp gamla sår för att de sedan ska kunna läka på djupet. För att påskynda läkandet ska du dansa, kanske en eldig tango eller en graciös balett. Låt kroppen bestämma vad den vill göra.

När du dansar och sjunger, då har du min energi. Ju mer du använder min energi, ju mer får du av mig, Tranan.

UDUD,IJ
Tranan

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *