Snigeln

Jag mötte snigeln som sa:

Vi sniglar är både hatade och älskade, men vi bär på stor visdom. Visdom som vi lärt oss genom att använda alla våra sinnen. Sätt dig en stund helt stilla och titta på en snigel, hur den sakta inspekterar allt omkring sig med alla sina sinnen. Den ser, luktar, smakar, lyssnar och känner.

Snigeln vill lära oss att vägen ibland är viktigare än målet, för det är längs med vägen du utvecklar din visdom. Jag vill lära dig tålamod, du känner väl till talesättet ”att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge”. Livet snurrar på fortare och fortare, då behöver vi alla sakta ner på farten och lära oss att njuta av vägen genom livet.

Jag vill också påminna dig om att fokusera på de små detaljerna och söka lyckan i det lilla som finns framför dig och alla små tecken som du får till dig. Lycka är inget du kan köpa, det är ett tillstånd, en känsla som du skapar i ditt inre, i ditt hjärta.

Ibland inträffar både små och stora saker i livet som gör att du måste välja en ny väg. Det kan kännas både spännande och glädjefullt men också läskigt och skapa känslor av rädsla. Tänk då på mitt skal och gör som jag, kryp in i ditt skal och ge dig själv en stund av egen tid då du vårdar ditt inre och lyssnar till ditt hjärta. Där ska du finna mod, styrka och vägledning. Sen kommer du ut igen med renade sinnen och tar dig an världen som snigeln gör, använder alla sina sinnen.

Känner du dig stressad, orolig eller vilsen – tänk på mig, snigeln och min energi kommer till dig.