Råttan

Jag mötte råttan och hon sa:

Alla är rädda för något och många är rädda för mig. Det är inte så konstigt att många är rädda för oss råttor eftersom vi under årens lopp blivit beskyllda för allt möjligt ont som att vi sprider sjukdomar, att vi är smutsiga och till och med att vi skulle vara aggressiva.

Sanningen är den att vi råttor är väldigt lika er människor och vi äter gärna samma föda som ni och bor där ni bor. Vi drabbas ofta av samma sjukdomar som ni, det är bl.a. därför ni använder oss som försöksdjur. Jag, råttan, var det första djuret som människan tämjde (domesticerade) i tidernas begynnelse. Vi är mycket intelligenta och gillar att lära oss nya saker

Enligt den kinesiska zodiaken har vi nyligen gått in i råttans år. Råttan anses vara påhittig, charmig och generös mot de närmaste. Råttan är idérik men har sällan mod eller tålamod att förverkliga alla goda uppslag. De kan ibland uppfattas som temperamentsfulla, rastlösa men pedantiska. Råttor arbetar hårt och flitigt inom vilket yrke som helst, men passar extra bra till att jobba med skrift på alla sätt, tex författare eller journalist.

Som sagt, alla är rädda för något, en del är rädda för mig och andra är rädda för mörkret. Rädslor bottnar många gånger i känslan av att ha förlorat kontrollen, att inte känna tillit. Rädslan för något okänt som du inte kan styra eller kontrollera.

Om du vågar släppa på ditt kontrollbehov och känna tillit till dig själv så kommer dina rädslor att minska. Tänk på att jag, råttan, är både nyfiken och klok. Med hjälp nyfikenhet och våga släppa taget kan du komma hur långt som helst. Jag finns över allt på hela vår jord och jag finns där för att få dig att vara nyfiken, modig och trygg.

När ditt kontrollbehov blir för stort, tänk på mig Råttan och min energi finns till din hjälp.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *