Geten

I måndags, den 20 januari 2020, på MediYogan kom geten till mig under meditationen. Hon var väldigt tydlig med att tiden för att skapa ett liv i harmoni och balans är här och nu.

Geten sa:

Jag är viktig för din fortsatta utveckling, både den inre och den yttre utvecklingen. Tänk på att geten finns i två varianter, tamgeten och vildgeten och vi symboliserar lite olika saker.

Jag var som ung den orädda vildgeten som obehindrat hoppade mellan stenblocken högt uppe på bergets sluttningar. Jag sökte hela tiden nya utmaningar, godare gräs på de mest omöjliga ställena. Inget kunde hindra mig. Jag sökte hela tiden något som jag aldrig fann.

Jag valde sedan att prova på tamgetens lugna liv på gården. Jag blev serverad mat när jag inte kunde hitta själv. I gengäld gav jag min mjölk som glatt togs emot. Min mjölk är symbolen för den livsvisdom jag ger till dig.

Men ibland, ganska ofta om jag ska vara ärlig, så ”rymmer” jag till mitt gamla vilda jag. Njuter av friheten, vinden i min päls, styrkan i mina ben och kraften i mitt sinne. När natten faller på går jag hem till min trygga kätte och njuter av lugnet och inre ro. Det är så mycket enklare att komma till ro om jag först tillfredsställt mitt vilda jag.

Genom att kombinera mina två olika sidor och dra nytta av bådas styrkor har jag funnit det jag sökte. Jag är inte ett enkelt djur, utan komplex med många styrkor som tex nyfikenhet, mod, äventyrslystnad, godhjärtad, hemkär och lojal.

Tänk på mig, Geten, och du ska finna den styrka som du just nu behöver.

*********************************

Så intressant att först ta emot budskapet utan några som helst förutfattade meningar, bara låta pennan skriva.

Sedan undersöka och ta reda på mer om djuret som symbol.

Googlade lite på Geten som symbol och fick en hel del aha-upplevelser som jag inte tänkt på eller glömt bort. Var så fokuserad på att ta emot budskapet från geten.

Några länkar med kort utdrag:

http://tarotguiderna.se/getens-ar/ – Inom den kinesiska kulturen symboliserar geten fromhet, renhet och vänlighet.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Tamget#Geten_i_religion_och_folktro – Tors två getter inom asatron, julbocken, syndabocken, symbol för djävulen, guden Pan, bockarna Bruse m.m.

https://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/get/geten-som-symbol – Geten har ofta använts som offerdjur. I tanken har den förknippats med potens och tygellöshet och därmed ofta med det

https://www.soderkrokensgetter.se/resurser/getter-i-litteraturen/ – Geten har länge fungerat som ett hjälpmedel för att skapa visuella föreställning om gott och ont i litteratur, konst och folklore. Den har betytt olika saker i olika kulturer.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *